torstai 18. marraskuuta 2010

On my way to hikkelandia


Tittidii, Service Marketing mid-term ja luokan paras arvosana! \o/

Teemaan sopivasti voisin kirjailla muistiin muutaman rivin kursseista ja täällä opiskelusta.

Lähiopetustuntejahan meillä on täällä vähemmän kuin Suomessa, mutta toisaalta, kurssiarvosanojen eteen joutuu kyllä tekemään jotain kotonakin. Mikkelissä kun oikeasti kotitehtäviä oli aika vähän, lähinnä intensiiviviikkojen yhteydessä jotain ryhmätöitä.

Meillä on sama opettaja Service ja B2B markkinoinnissa, joten molemmat näistä kursseista on aika samanlaisia. Tenttien (mid-term ja final exam) lisäksi tehdään case-tehtäviä, joista 3-4 otetaan huomioon loppuarvosanassa. Nämä tehtävät useimmiten aloitetaan tunnilla ja jos niitä ei saa valmiiksi, ne pitää tehdä loppuun kotona. Yritykset, joista tehtävät on olleet ovat oikeastaan aika mielenkiintoisia. Esimerkiksi tänään tehtiin B2B Markkinoinnissa tehtävää Zaran JIT-järjestelmästä ja supply chain managementista. Dell-tietokoneyhtiöstä ollaan myös tehty useampi case-study. Lisäksi näiden kurssien hyvänä puolena on, että huonoin tehtävistä jätetään huomioimatta loppuarvosanaa annettaessa, mikäli on osallistunut molempiin tentteihin ja palauttanut kaikki tehtävät.

Integrated Marketing Communications kurssilla (josta muuten edelleen pidän aika paljon!) ollaan luentojen lisäksi tehty henkilökohtainen mainoslausetehtävä, jossa meille annettiin kuvia jotka ei oikeastaan esittäneet mitään ja niistä sai valita yhden, jonka ympärille piti kehitellä mainoslause ja selittää sitten miksi on päätynyt kyseiseen lauseeseen yms. Sitä tehtävää en ole vielä saanut takaisin, joten vähän hankala sanoa miten se meni. Lisäksi meillä oli isompi ryhmätyö, jossa ryhmät kilpaili keskenään talvi/kesäolympialaisten järjestelemisestä. Tavoitteena oli siis vakuuttaa kaikki sidosryhmät (kaupungin asukkaat, olympiakomitea, sponsorit, urheilijat jne.) mm. markkinointi- ja turvallisuussuunnitelmien avulla. Itse edustin Dubaita kesäolympialaisten pitopaikaksi vuodelle 2020 ja vastasin markkinointisuunnitelmasta. Lisäksi kyseisellä kurssilla on sitten tietysti mid-term ja lopputentit.

Euroopan Unionia käsittelevällä kurssilla saimme oppimateriaaliksi 54 EU:ta käsittelevää artikkelia. Opettajan valitsemissa ryhmissä pidimme sitten esitelmät noin viidestä artikkelista per ryhmä. Esitelmä oli viime maanantaina, se meni ihan suht ok. Lisäksi meidän pitää kirjoittaa 15 sivun raportti, minulla on siinä aiheena Turkin mahdollinen EU-jäsenyys ja sen ongelmat. Raportti on ihan suht hyvässä vaiheessa jo, onneksi :D

Mitäs muita kursseja mulla sitten on.. No ranska tietysti, sen viime tenttihän meni varsin hyvin lukuun ottamatta puheosaa. Luetun ja kuullun ymmärtämisestä ja esseestä sain yhteensä 74/75p., mutta esitelmästä tuli sitten vaan 14/20. Ensimmäisen tentin kokonaisarvosana oli muistaakseni 17/20, se meni muuten hyvin, mutta kun se oli ihan alkusyksystä niin sanasto ei ollut vielä palannut yhtään päähän, joten tekstin tuottaminen tuntu olevan silloin vielä ihan super vaikeaa.

Niin ja sitten on tietysti vielä neuvottelu-kurssi, jonka menemisestä on vähän vaikea sanoa mitään, kun numeraalisia arvosteluja ei olla saatu ollenkaan. Ensimmäisessä isossa neuvottelussa toimin ostajana ja siitä saatiin opettajalta kehuja, vaikka meidän neuvottelut päätyikin tuloksittomina. Joskus pitää kuulemma osata nostaa kädet pystyyn ja kävellä pois, koska meitä oli kaksi todella "kovaa" neuvottelijaa (siis neuvottelutyyliltään) vastakkain. Toisessa isommassa neuvottelussa toimin sitten observoijana. Tosin tää neuvottelukurssi on kyllä aika sluibailua, mutta yksi mielenkiintoisimmista ja luultavasti hyödyllisimmistäkin kursseista täällä. Tosin, meidän ryhmäkoko on aika valtava (yli 40), joten siitä saattaisi olla vielä enemmän hyötyä pienemmässä ryhmässä.

Kotitehtävien lisäksi suurin ero Suomeen verrattuna on myös tää mid-term/final exam järjestelmä. Meillähän on lähiopetusta jäljellä enää 2 viikkoa(!! :ff), jonka jälkeen alkaa lopputentit. Viimeisen kahden viikon aikana miulla on sitten enää tenttejä ensimmäisen viikon maanantaina, tiistaina ja torstaina ja tokan viikon tiistaina ja keskiviikkona. Noita tenttejähän ei tosiaan ole mahdollisuutta uusia, eli ne pitäisi enemmän tai vähemmän kaikki heittää edes läpi, jos aion pysyä suunnitelmassani olla palaamatta koulun penkille enää Mikkelissä.. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti